pihlajankevari

pihlajankevari

23.9.2013

Kirjahaaste #8


1. Kirja joka muutti elämäsi? Janne Gallen-Kallela-Siren kirjoitti kirjan isoisästään: Minä palaan jalanjäljilleni: Akseli Gallen-Kallelan elämä ja taide. Usko, tunne, ja  intohimo taiteen tekemiseen ja taiteen monipuolinen avautuminen värien ja muotojen muodossa sai innostuksen taiteen monipuoliseen seuraamiseen. Mitäpä Akseli Gallen-Kallela olisikaan tehnyt, jos olisi ollut käytettävä nykypäivän tekniikka yms. varmaan lehmätkin olisivat lentäneet erilaisissa kuvainstallaatioissa.
  
2. Kirja joka teki sinut hilpeäksi, kevytmieliseksi, huikentelevaiseksi? Tuomas Kyrön kirja Miniä – todella hyvää tilannekomiikkaa ja hullun hassua ja samalla todentuntuista arkipäivää – kaikkea tapahtuu eikä kaikki ole niin kovin vakavaa. Löysin usein itseni sieltä ja ajattelin, että Kyrö oli vakoillut minua, mutta päätin jatkaa omaa ”elämääni” edelleenkin hilpeästi.
  
3. Kirja jota parhaillaan luet? Sain juuri loppuun John Steinbeckin Vihan Hedelmät ja nyt aloitin Maarit Verrosen kirjaa Saari kaupungissa.
          
4. Kirja jonka aioit lukea?Aion lukea Jari Tervon Esikoisen ja Kari Hotakaisen Luonnon lakikirjan.     Tosin kirjastossa on niin paljon kaikkea luettavaa, että usein tahtoo tarttua mukaan turhan isokin kirjapinkka. Minulla on yleensä monta kirjaa kesken ja luen sitten  tilanteen ja mielialan mukaan luettavaa. Tulisi pian huonot ilmat ja voisi panna takkatulen ja mennä viltin mutkaan ja aivan surutta lukea ja lukea ja lukea.

5. Kirjan henkilö, jonka haluaisit tavata? Kiinalaisen pianotaitelija Lang-Langin haluaisin tavata. Kirja Pitkä matka menestykseen avasi suuret näkymät eri kulttuurien kohtaamiseen ja kovaan työntekoon. Lang Lang on rohkea, sisukas ja taitava pianisti. Youtubessakin on ihanaa kuunnella hänen soittoaan, mutta mitä se olisikaan nähdä ja kuulla  livenä – aah..

Eila Vuorinen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti