pihlajankevari

pihlajankevari

24.4.2013

Kirjahaaste #2

1.    Kirja joka muutti elämäsi? Isoin vaikutus on varmaan nuorena luetuilla kirjoilla. Ikimuistoisia lukukokemuksia minulle ovat lukioaikana olleet Karen Blixeninen Suuret kertomukset ja Mika Valtarin Sinuhe Egyptiläinen. Ne ovat muokanneet asennettani elämään ja olemassaoloon: vahvistaneet humanistista pohjavirettä, antaneet rohkeutta ja vahvistaneet uskoa elämän kantavaan voimaan.

2.    Kirja, joka joka teki sinut hilpeäksi? Edesmenneen enoni Mauno Valtarin kolmuneista kokoonpantu kirjanen Hiipparin huomenhetkiä. Hänen tapansa käyttää kieltä sekä kirjata havaintoja ympäröivästä maailmasta yllättää ja ilahduttaa, hykerryttää ja tekee hilpeäksi  - vielä usean lukukerran jälkeen.

3.    Kirja jota parhaillaan luet? Kurikan historia II, ykkösosa, sekä historiateos Kansanvallan kehitys Suomessa, koska tarvitsen tietoa Kurikka-lehteen tulevaa juttua varten. Kaunokirjallisuuden puolelta kertailen viikonloppuna lukemaani Albert Camusin Sivullista, joka kuuluu kirjaston lukupiirin ohjelmaan.

4.    Kirja, jonka aiot lukea? 2012 Finlandia-palkittu Ulla-Lena Lundbergin Jää. Myönteiset arvostelut ja palkitseminen herättävät kiinnostusta ja haluan nähdä, onko oma kokemukseni teoksesta sama kuin arvostelijoilla.

5.    Kirjan henkilö, jonka haluaisit tavata? Kiven Seitsemän veljestä -koko värikkään veljessarjan. He olivat nuoruudessaan oman aikansa jengiläisiä ja "syrjäytyneitä", joista kasvoi "oikeita immeisiä" loppujen lopuksi.


Ulla Antila-Bamichas
toimituspäällikkö
Kurikka-lehti

Linkeistä pääset verkkopalveluumme katsomaan kirjojen saatavuuden ja tekemään varauksia! Kaikkia Ullan kirjoja ei löydy Krannit-kirjastojen kokoelmista, mutta ne voimme tilata kaukolainoina muualta. Ota yhteyttä kirjastoon kirjasto@kurikka.fi tai 06-4513635.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti