pihlajankevari

pihlajankevari

8.3.2012

Satutuokion sattumia – hilpeää ja hymyntäyteistä satutädin ”arkea”


On puolipilvinen maaliskuinen torstaiaamu, ja kello lähestyy kymmentä.  Ensimmäiset innokkaat satutuokiolaiset jo vilkuttelevat oven takana. Kiiruhdan avainnipun kanssa avaamaan ovea, jotta lapset pääsevät rauhassa kuoriutumaan haalareistaan ja töppösistään. Hoitotädit, mummot ja äidit rupattelevat kuulumisiaan naulakolla, ensimmäiset muksut ehtivät jo pelleilemään peilin eteen.  Kyselen lapsilta missäs se satutuokio pidettiinkään, ja auliisti minua ohjataan kirjaston Satusoppiin. Ihanaa kun on apulaisia! Mietiskellään yhdessä että josko joskus pidetään satuhetki jossain ihan toisessa kirjaston nurkassa.. lapsista se olisi hauskaa, ehkä vähän jännittävääkin. Satutäti pistää asian korvan taa. Neuvontatiskin puhelin soi, johon vielä vastaan. Kohta päästään aloittamaan.

Ensiksi jutellaan Fröbelin Palikoista ja kaikkien lempikappaleesta, joka on Leijonaa mä metsästän - laulu. Satutäti saa kuulla kuinka se sujuikaan. Mainiosti, tietysti.  Pienet aplodit ovat paikallaan reippaille esiintyjille.

Laulun jälkeen keskustellaan vuodenajoista, mikä nyt vallitsee, mikä tulee seuraavaksi ja niin edelleen. Ensimmäisessä kirjassa Kaniini etsii kevättä.  Pieni Kani ihmettelee milloin ja mistä se kevät oikein tulee. Monet ystävät metsässä auttavat kaniinia etsinnöissä, ja loppujen lopuksi kevät pääsee yllättämään sen. Lapset innostuvat kertomaan näkemistään metsän eläimistä: haisunäätä, mäyrä, saukko ja jopa karhukin on nähty. Siitä ja jääkarhusta jutellaan pitkään. Ne tosin -ja onneksi- on tavattu eläinpuistossa. Toisena kirjana luetaan uutuuskirja Dinot rakennuspuuhissa. Kirja on sen verran mukava että se lähtee erään kuuntelijan kotiin lainaksi satutuokion jälkeen. Satutädin johdolla leikitään vielä Leipuri Hiivaa, ja jokainen lapsi saa nostaa lorupussista oman lorunsa, joka luetaan kaikille. Muun muassa hauesta ja sillistä ja kalastavista mummoista päästiin kuulemaan loruja ja vähän tarinantynkääkin..

Reilu puolituntinen on taas sujahtanut kuin salaa mukavassa seurassa. Lapset leikkivät, loruilivat, kuuntelivat, kertoivat taas kerran hauskoja juttuja niin satutädin kuin muidenkin iloksi. Vielä tarrat satupassiin joka onkin tarkkaa hommaa: autotarroja pojille, prinsessoja ja keijuja tytöille. Tänään Prinsessa Ruusunen ja Salama Mc Queen olivat suosittuja. Mitkä mahtanevat olla ensi viikolla?

iipu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti