- Kurikan kirjastojen blogi on päivitystauolla toistaiseksi. Vanhat tekstimme ovat yhä luettavissa täällä.
pihlajankevari
15.2.2011
Elämysten Aasiassa
Tuu föliyhyn –illat käynnistyivät kevätkauteen eksoottisen Aasian tunnelmin. Jurvalaiset Kaija Mattila ja Jarmo Nostaja reissasivat rinkat selässä puoli vuotta ristiin rastiin Aasiassa. Pakkasiltana kirjastoon kerääntynyt yleisö sai nauttia nojatuolimatkasta kuvin ja sanoin, maistettiinpa Aasian makujakin teen muodossa.
Kaijan ja Jarmon matka alkoi Intiasta New Delhin kaupungista. Etukäteen heillä oli varattuna vain ensimmäinen lento ja kaksi yötä hotellissa. Kaikki muut matkat ja majoitukset he hankkivat paikan päältä tai netistä varaamalla. Matkalla oppaana olivat Lonely planet –matkaoppaat, jotka saattoi vaihtaa uuteen uudessa maassa. Intia oli tuottanut kulttuurishokin. Jo junalippujen ostaminen osoittautui yllättävän vaikeaksi, kun innokkaat lippuvälittäjät estivät pääsyn aseman lipunmyyntiin. Sadekausi huuhteli tiet olemattomiin vuoristoalueella.
Intiasta matka vei Kaijan ja Jarmon Nepaliin kymmenpäiväiselle vaellukselle vuoristoon. Vaellus oli heidän matkansa huippukohta, vaikkei kaikkein korkeimmilla huipuilla käytykään. Rankkojen kokemusten jälkeen Thaimaa tuntui jo siistiltä ja rauhalliselta lepolomalta. He yöpyivät Thaimaassa upeiden rantojen tuntumassa pienissä majoissa. Riippukeinu oli helppo ripustaa paikoilleen aina uudessa paikassa. Jokilaiva vei heidät Mekong-jokea pitkin Laosiin. Laosista matka jatkui Malesiaan ja Indonesiaan. Uusi vuosi vietettiin Kuala Lumpurissa. Sitten oli vuorossa Vietnam ja Saigon. Maailman skootteririkkaimman kaupungin sähköasennukset olivat moninaiset. Hanoista Kaija ja Jarmo suuntasivat Japaniin. Siellä kohteena olivat Osaka, Kioto ja Nara. Kotimaahan he saapuivat noin vuosi sitten.
Koko matkan varustus kulki rinkassa. Enimmillään rinkka painoi 12 kiloa. Matkan varrelta lähti useampia paketteja tavaraa kotimaahan, mm. vaelluksella tarvittavat tukevat kengät. Ilmasto oli suurimman osan ajasta niin lämmin, että t-paita ja shortsit olivat mukavin asu. Vasta Japanissa tarvittiin toppatakkeja. Ruoka oli koko matkan ajan hyvää, varsinkin Intiassa. Pidemmät välimatkat taittuivat mukavilla yöbusseilla tai edullisilla lennoilla. Matkailu Aasiassa oli helppoa. Länsimaiset reppureissaajat ovat tuttu näky entisissä Euroopan siirtomaissa. Reppumatkalaisia oli liikkeellä jopa niin runsaasti, että kosketus paikallisiin jäi välillä vähäiseksi. Kaijan ja Jarmon matka sujui hyvin ilman sairastumisia ja tavaroiden menettämistä.
Kotiin tulon jälkeen itse matka tuntui heistä lähes unennäöltä: ”Olinko minä todella kaikissa noissa paikoissa?” Matkakuume ei kuitenkaan ole hellittänyt, joten uuden matkan idut ovat itämässä. Kaija ja Jarmo onnistuivat herättämään kaukokaipuun myös kuulijoissaan!
Kirsti
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti