”Onni onnettomuudessa” ja ”vahingon ilo, paras ilo” -sanonnat eivät välttämättä pidä paikkaansa kun karusta todellisuudesta on kyse. Mistä täydellisen katastrofin tutkinta olisi hyvä aloittaa? Tähän kysymykseen hyvän läpileikkauksen antavat kaksi uutukaista opusta, Maailman pahimmat historialliset katastrofit sekä Maailman pahimmat sotilaalliset katastrofit.
Tuhoisimmat suuronnettomuudet kautta aikojen
Luonnonkatastrofit, korkeat kuolinluvut, nälänhätä ja taudit, yhteiskunnalliset ja teknologiset katastrofit sekä viimeisimpänä mutta ei suinkaan vähäisimpänä, ihmisen aiheuttamat katastrofit. Teoksen reilut 300 sivua kuvituksineen tarjoat laajan katsauksen onnettomuuksiin. Kiinan nälänhätä, Teneriffan lento-onnettomuus, Chicagon suurpalo sekä Espanjan kolonisaatio, näin muutamia vain poimiakseni.
Taistelukenttien tuhoisimmat epäonnistumiset kautta aikojen
Sodankäynti on aina monien ainesten soppa. Katastrofin aineksia kun keitellään sitä maustavat monet asiat. Inhimillinen erehdys, kunnianhimo, teknologian kehitys sekä logistiikka. Onnistuneista sotaretkistä ja sankariteoista tehdään kirjoja, runoja, lauluja sekä elokuvia. Mutta kun asiat menevät pieleen… Tämä kirja kertoo siitä. Kaikki alkaa Megiddon taistelusta. Se on yksi historian ensimmäisistä kunnolla muistiin merkityistä taisteluista.
Oppaat katastrofien maailmaan löytyy omasta kirjastostasi.
-TimoN-
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti