pihlajankevari

pihlajankevari

10.11.2010

Kun tarinat heräsivät henkiin


Se mikä tapahtuu kahdesti on perinne. Näin ollen Kurikan kirjastot viettivät jo perinteeksi muodostunutta "Tarinat heräävät henkiin" -tapahtumaa ja yökirjastoa 4.11., vuoden pimeimmän ajan pimeänä iltana.


Jurvassa lämmiteltiin jo päivällä, kun Nukketeatteri Marinot saapui esittämään näytelmänsä "Tyttö ja tallitonttu". Näytelmän upeat lavasteet ja nuket ovat kokonaan vähäkyröläisen teatterin omaa tuotantoa. Marinotin on perustanut Marja-Liisa Kujala vuonna 2002 ja teatteri kiertää aktiivisesti mm. kouluja ja päiväkoteja. Marinotin nettisivut toimivat osoitteessa http://www.netikka.net/marinot .

Illan lähestyessä kirjastolaiset avasivat haamumaiset koristevarastonsa, puvustonsa ja meikkipalettinsa. Oli jälleen hienoa aistia, miten teatraalinen tunnelma vähitellen valtasi kirjaston.Molemmissa kirjastoissa illan mittaan mm. kuljettiin aaveen jäljillä hyllyjen välistä kirjastoautoon, syötiin chilipippuri-dominoita, kuunneltiin Kari Mäen kertomia kummitustarinoita ja rokattiin Lassi Eskelisen soittaman musiikin tahtiin. Kurikassa askarreltiin myös tyylikkäitä, venetsialaishenkisiä naamioita. Vilske oli melkoista, kun Jurvassa vieraili tapahtuman aikana n. 70-80 tenavaa ja aikuista, Kurikassa liki sata. Kirjaston pimennetyt nurkkaukset, aavemaiset jutut ja tunnelmaan virittäytyneet ihmiset loivat tapahtuman, jonka muistoja on mukava taas kaivella esiin arjen keskellä.
Aavesuunnistuksessa palkinnon voittivat:
Kurikka: Emma Niemi, Ville Paananen, Paula Korpi-Tassi
Jurva: Karoliina Ala-Harja, Mikko Mikkola, Laura Tuppi

Eiköhän ensi vuonna taas!


-Paula R

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti