pihlajankevari

pihlajankevari

21.7.2015

Työn monipuolisuus yllätti

Sami ja kirjasuositus "Kaikki
kuntosaliharjoittelusta"
Plokkarin juttusarjassa esitellään ajoittain kirjaston työtä ja sitä tekeviä ihmisiä. Vuorossa opintovapaalle jäävä kirjastovirkailija Sami Valpas.

1. Kerro jotain itsestäsi.
Olen asunut monenlaisissa paikoissa sekä kotimaassa että ulkomailla. Sitä kautta olen oppinut tuntemaan eri kulttuureita ja erilaisia ihmisiä. Aasiassa olen asunut yhteensä seitsemän vuotta neljässä eri maassa. Lähtöisin olen kuitenkin Pohjanmaalta, Alajärveltä. Kurikassa olen asunut viimeiset neljä vuotta. Täällä on ollut sikäli kodikasta, että ihmiset tervehtivät vapaa-aikanakin ja ovat tuttavallisia. Pohjalaiset ovat rehellistä, suorasukaista väkeä.


2. Mitä kaikkea työhösi Kurikan kirjastossa on kuulunut?
Olen ollut kirjastossa töissä vuodesta 2012 ja opiskellut kirjastoalan tutkinnon työn ohessa. Viime aikoina työaikani on jakaantunut suunnilleen puoliksi kirjaston ja uimahallin välillä. Opiskelun ja työn yhdistäminen on ollut mielekästä mutta välillä haastavaa. Lähes päivittäisiä työtehtäviäni ovat olleet hyllytys, muovitus, tarroitus, luettelointi ja asiakaspalvelu. Lisäksi olen ollut mukana kouluyhteistyössä ja Lukuinto-projektissa, tehnyt enälli-hommia (atk-opastuksia) ja kokoelman hoitoon liittyviä tehtäviä kuten kirjapoistoja.


3. Olet aikaisemmin työskennellyt mm. liikunnanohjaajana sekä koulumaailmassa. Miltä kirjastotyö vaikutti eri alalta tulleen näkökulmasta?
Työnkuva on ollut monipuolisempi kuin osasin odottaa. Kirjastotyö ei ole laisinkaan pelkkää toimistotyötä.


4. Millaiset tehtävät ovat tuntuneet sinulle omimmilta?
Kouluyhteistyö on ollut antoisaa, mutta pidän ihan perustehtävistäkin.


5. Entä työn huonoimmat puolet?
Mitään yksittäistä työtehtävää ei siinä suhteessa ole, mutta sellaiset päivät jolloin joutuu istumaan paikoillaan lähes koko päivän eivät ole niin mieleeni.


6. Olet jäämässä opintovapaalle. Mitä odotat tulevalta opiskelulta?
Tavoitteenani on saada amk-tutkinto liiketalouden ja esimiestyön alalta sekä edetä työuralla sen myötä.

7. Suosikkiurheilulajisi.
Tällä hetkellä golf. Tasoitukseni on nyt 16,4 mutta tavoite olisi päästä alle kymmeneen. (Huom. haastattelu on tehty toukokuun lopulla :))

8. Jääkiekko vai lentopallo?
Jääkiekko.

9. Annapas jokin hyvä liikuntakirjasuositus.
"Kaikki kuntosaliharjoittelusta" (2014). Nimensä mukainen, hyvin kuvitettu ja uusi opas kuntosaliharjoitteluun. 

-Paula R

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti