pihlajankevari

pihlajankevari

31.12.2014

Lokakuun juhlatunnelmia

Näin vuoden lopussa voisimme palata vielä hetkeksi lokakuisiin Jurvan kirjaston 140-vuotisjuhlan tunnelmiin.
  Kirjaston hirvi tarkkaili tilaisuutta koko päivän aitiopaikalta.
   


Jurvan kirjaston leikekirjojen avulla vieraat pystyivät tarkastelemaan kirjaston historiaa. 
  


Ennen varsinaista juhlaa tarjolla oli kahvia ja kakkua.
  


Juhlan juonsi Jurvan kirjastoautonkuljettaja Jarmo Hautamäki. Tilaisuuden avasi Kurikan kirjastotoimenjohtaja Kirsti Länsikallio. Hän kertoi Jurvan kirjaston historiasta ja hieman myös tulevaisuuden näkymistä. Juhlapuheen piti kirjastotoimen ylitarkastaja Anneli Ketonen. Hän painotti mm. sitä, että vaikka kirjastot toimivat nykyisin usein monipalvelukeskuksina, kirjastojen ensisijainen tehtävä on kirjastona toimiminen. Kirjaston ydin on kirjallisuudessa, sen lainaamisessa ja lukemisessa. Ketonen totesi myös, että kirjastojen maksuttomuudesta tulee pitää kiinni kaikissa olosuhteissa, koska myös sen myötä kansalaisten tasa-arvoisuus tiedon, sivistyksen, kulttuurin ja uusien kansalaistaitojen saatavuuden suhteen säilyy. Ketonen korosti Suomen kirjastolaitoksen hyvää mainetta maailmalla: kynnys kirjaston käyttämiseen on matala kaikille käyttäjille ja monenlaiselle toiminnalle. Jurvalainen runoryhmä Lastut lausui ja lauloi katkelmia Eino Leinon Hymyilevästä Apollosta.
  

 
Asiakkaan puheenvuoron käytti yliopettaja Esa Savola. Hän kertoi suhteestaan kirjastoon ja kirjoihin. Savolan puheen kokonaisuudessaan voi lukea täältä.Musiikkiesityksenä kuultiin Jaakko Puntilan pianotulkinta Sibeliuksen kappaleesta Kuusi.
   


Juhlan lopuksi arvottiin kaksi arvoteosta, Kasvien taide ja Puukon historia 2.
  


 Lahjapöydällemme kertyi kauniiden kukkien lisäksi myös hienoja lahjoja. Suuri kiitos kaikille juhlaan osallistuneille! Ja tervetuloa kirjastoon myös tulevaisuudessa!  :) 
 

- NooraEi kommentteja:

Lähetä kommentti