pihlajankevari

pihlajankevari

11.6.2013

Tampereelta, nääs!Tampereen kaupunginkirjaston tietoyhteiskuntapalvelujen väkeä kävi kevätretkellä Kurikan kaupunginkirjastossa tiistaina 28.5. Kurikan kirjaston seniorityöryhmä oli kutsunut tamperelaiset vierailulle ja matka Kurikkaan taittui kirjaston internet-bussi Netti-Nyssen kyydillä.
Netti-Nysse on kirkkaan keltainen internetbussi, jossa opiskellaan tietotekniikan perustaitoja.
Tämän vuoden ajan, torstaisin ja perjantaisin, Netti-Nysse muuntautuu lisäksi terveysnysseksi, jossa tarjotaan neuvontaa ja opastusta terveyttä koskevissa asioissa.
 
Sillä aikaa kun JIKkyläiset tutustuivat terveysnysseen, kirjastolaiset juttelivat kirjastoasiaa ja tutustuivat Kurikan kirjaston palveluihin, kuten e-Nälli-projektiin ja Nällimukulaan. Kuten nimistä voi päätellä – oikein nällejä nuo projektit ovatkin. Iltapäivällä Netti-Nyssessä esiteltiin sen tarjoamia kurssipalveluita, joiden suurkuluttajia ovat tietoyhteiskuntataitoja oppimaan haluavat ikäihmiset. 

Kurikasta tamperelaisten matka jatkui Jurvan kirjastoon.
Mukava on tutustua mitä erilaisimpiin kirjastopalveluihin, joita tuotetaan asiakkaiden tarpeita silmälläpitäen ja toimintaympäristöihin sopeutuen. Kirjastot lainaavat luettavaa, kuunneltavaa ja katseltavaa mutta ovat samalla myös yhä enemmän yhteisöllisten tapahtumien ja näyttelyiden tuottajia sekä monenlaisia kansalaistaitoja opastavia paikkoja sekä verkossa että paikan päällä.
Tervetuloa viihtymään ja oppimaan kirjastoihin!

    -Marjaana Meriläinen


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti