pihlajankevari

pihlajankevari

26.10.2012

Nallet nauttivat lumesta


Loskainen lokakuu on loppumisten aikaa. Lokakuun viimeisenä sunnuntaina päättyy kesäaika, katoaa kesän rippeet lumen alle ja monen valtuutetun taival päättyy kunnallisvaaleihin. Alkaa marraskuu ja torin laitaan kasvaa mandoliinipuu.

Kansainvälistä nallepäivää vietetään lauantaina 27. lokakuuta Yhdysvaltain presidentin Theodore Rooseveltin syntymäpäivänä. Nallepäivä sai alkunsa vuonna 1902, kun Roosevelt osallistui karhujahtiin, jossa hän ei millään osunut yhteenkään karhuun. Tosin amerikkalaiset väittävät, että hän kieltäytyi ampumasta karhunpentua. Pian tämän jälkeen lelunalleja alettiin kutsua Teddy-karhuiksi pressan etunimen mukaan.

Nallepäivää ei siis vietetä esimerkiksi Björn ”Nalle” Wahlroosin äskettäin olleen 60-vuotispäivän kunniaksi, vaikka niinkin saattaisi luulla, kun ulkona on lunta, kylmää ja pimeää aikaa on enemmän kuin valoisaa.Jurvan kirjastossa on ollut tarjolla 22. lokakuuta lähtien Nallemaista puuhaa lapsille, jossa ovat kaikki lapset ja lapsenmieliset voineet värittää, piirtää ja askarrella nalleaiheisia töitä paperille ja tulokset ovat ihailtavana kaikelle kirjastokansalle. Nallepuuhat jatkuu aina 2. marraskuuta asti.
Kurikan kirjastojen suositut senioritapahtumat jatkuvat keskiviikkona 31.10., sillä silloin vietetään entisten nuorten terveyspäivää. Herkullisen hedelmätarjoilun lomassa voi mittauttaa verenpaineensa ja verensokerin, on riskitestausta ja ruokavalio- ja lääkeneuvontaa, sekä liikuntatietoa.
Vaikka lunta pyryttääkin ja yllättää autoilijat, niin kirjastossa viihtyy ja tapahtumia riittää. Onhan pian tulossa myös Isänpäivä.

-Jarmo-

1 kommentti: