pihlajankevari

pihlajankevari

19.4.2011

Sarjakuvapaja Kiroilevan siilin ja Mummon kera menestys!


Jurvan ja Kurikan kirjastoissa vietettiin perjantaita ja lauantaita 15.- 16. 4. varsin kuvitteellisissa merkeissä eturivin sarjakuvatekijöiden parissa. Kiroilevan siilin emo Milla Paloniemi ystävänsä Anni Nykäsen kanssa (Mummon ”äiti”) lupautuivat vetämään kahta työpajaa 11-15 –vuotiaille sarjakuvan ystäville.

Tytöt kertoivat aluksi omasta työskentelystään ja hahmoistaan innokkaalle faniporukalle. Seuraavaksi käärittiinkin hihat ja ryhdyttiin hommiin. Milla ja Anni saapuivat Pohjanmaalle Alias-peli kainalossa josta sitten ideoitiin aiheita sarjakuvia varten. Munakello asetettiin tikittämään aikarajan merkiksi ja niin ahkerat graafikonalut pääsivät luomaan omaa tekstiä ja kuvaa… yhdessä kierreltiin tutustumassa toisten töihin ja toki Anni ja Milla antoivat kullekin osallistujalle rakentavaa palautetta. Upeita töitä tuli valmiiksi vinot pinot. Kirjastoihin kootaan vielä parhaista töistä yhteisnäyttely toukokuun ajaksi.

Neljäkymmentä nuorta sai todellisen kosketuksen sarjakuvien tekoon kiitos Suomen eturivin tekijöiden. Nuoret taiteilijanalut saivat mahtavaa opastusta ja tuloksena olikin oivalluksia pursuilevia töitä. Kärsivällisesti taiteilijat jaksoivat vielä kirjoitella nimikirjoituksia ja piirrellä erilaisia hahmoja osallistujille. Meillä oli mukavaa! Kiitos, Anni ja Milla!

Lisää kuvia kirjaston Facebookissa

-Iipu-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti