pihlajankevari

pihlajankevari

12.4.2010

Aiju Salminen
Potaatit
Sammakko (2010)

Potaatit ovat leppoisa ja lämminhenkinen ja mainostetun maanläheinen albumin mittainen strippisarjakuva. Se on sukua sketseistä koostuvien elokuvien perinteelle ja onnistuu naurattamaan aika ajoin.

Simppeli kuvitus toimii ja maanläheiset värit pelittävät tasaisesti läpi maanläheisten suomalaisten aiheiden. Lukija tunnistaa maanläheiset suomalaiset jutut ja voi jopa hymyillä niille maanläheisesti samaistuen. Vaikka pahatapaiset mukulat ja oudot etelän hedelmät maanläheisen pottuperheen siemen- ja seuraperunaa tämän tästä vaivaavat, kuluvat kotimaisten perunoiden maanläheiset aiheet nopeasti loppuun. Konhotus ja törmäily viihdyttävät ja albumin yleisilme on maanläheisen sympaattinen. Jotkut vitsit tulevat oivasti puun takaa, niitä vain on turhan vähän.

Muita maanläheisiä muistijälkiä sarjakuva ei jättänyt. En kenties ole ollut tarpeeksi usein lähellä maata, vaikka maata on aina näkyvissä suhteellisen lähellä ja perunoita on, jos ei lautasella, niin ainakin jääkaapissa. Maa lähtee perunoista pois ennen syömistä, sillä kukaan ei tahdo multaa turpaan, vaikka järki olisi kuinka maanläheistä, varsinkin jos sattuu olemaan lyhyemmän puoleinen.

maanläheisesti: ttt

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti