pihlajankevari

pihlajankevari

15.2.2010


Andy Riley
Huonosti käyttäytyvät siat
Ajatus kirjat 2010

Itsemurhapupujen isän tuorein ei ole itsemurhapupuja hauskempi. Kirjan sivuilla törttöilevät töykeät possut, joiden itsekkyys, väkivaltaisuus ja nautintoainehakuisuus on vedetty äärilaitaan. Ideaa voisi äkkiä pitää varsin hauskana, mutta Rileyn ruuti loppuu nopeasti, eikä itsemurhapupujen nokkeluutta saavutetta. Ei päästä edes lähelle.

Housemaisuudet naurattavat vain, jos ne ovat nokkelia, tulevat puun takaa ja tilanne on rakennettu huolella. Sikojen huonosti käyttäytymissarjaa ei ole rakennettu millekään muulle pohjalle kuin nopealle "hui kuinka töykeää"-efektille, mikä kuluu nopeasti. Rileyn kuvitustyö ei ole ilmeikästä, eikä eloisaa, vaan staattista stillkuvaa, joten siitäkään ei riemua irtoa. Muutamat naurut Riley kyllä saa kirvoitettua, eikä kirjasen lukemista pääse sen lyhyen keston aikana katumaan.

Vanhana Men Behaving Badly -fanina minua riepoo suuresti opukselle annettu nimi. Siat eivät ole lähelläkään Tonyn ja Garyn kaltaista neroutta, eloisuutta ja sisältöä. Suomentajan sietäisi saada sapiskaa ajatuksestaan suomentaa Ajatus kirjoille Selfish Pigs tällä tavalla. Häpeä!

-ttt

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti