pihlajankevari

pihlajankevari

16.10.2013

Kirjahaaste #15


1.    Kirja joka muutti elämäsi? Opin lukemaan muistini mukaan varsin myöhään. Muistan, että se tapahtui hiihtolomalla. Selasin isoäiti kirjahyllystä ottamaani Artturi Leinosen Hakkapeliitat romaania. Siinä oli mielenkiintoinen kansi. Yhtäkkiä näin sanat ja tiesin niiden merkityksen. Luin lähes samalta istumalta kolmiosaisen romaanin. Hiihtolomalla ei paljon hiihdelty silloin. Luin vielä jatkoksi saman kirjailijan Päin nousevan Suomen rantaa. Vieläkin luen mielelläni, erityisesti historiaan liittyviä teoksia.

2.    Kirja joka teki sinut hilpeäksi, kevytmieliseksi, huikentelevaiseksi? Hilpeäksi kyllä, mutta kevytmieliseksi tai huikentelevaiseksi ei itseäni osaa tunnistaa minkään lukukokemuksen jälkeen. Nuorimman Paasilinnan tai Lasse Lehtisen kirjat voivat saada hilpeäksi.

3.    Kirja jota parhaillaan luet? Antti Tuurin Alkemistit, muutenkin pidän Antti Tuurista ja luen hänen kirjansa heti tuoreeltaan.

4.    Kirja jonka aiot lukea? Ville Haapasalon muistelmateoksen, olen sen jo tilannut. Odota ennakkoon tämän näyttelijän tarinalta paljon.

5.    Kirjan henkilö, jonka haluaisit tavata? Lukemalla voi tavata mielenkiintoisia ihmisiä jatkuvasti. Heille ei tarvitse varata aikaa eikä paikkaa. Heidät voi tavata aivan riippumatta aikakaudesta tai mistään rajoituksista. Siksi kirjallisuus on kiehtovaa. Sellainen henkilö, jonka olen usein näin tavannut on Goethe, Kustaa II Adolf, Martti Kitunen, heitä on vaikka kuinka paljon. Mutta jos kysyisitte kirjailijaa haluaisi tavata edellisen paavin, sen joka jäi yllättäen eläkkeelle. Hän on kirjoittanut hyviä kirjoja.

Esa Ristilä

1 kommentti: