pihlajankevari

pihlajankevari

15.10.2013

Kirjahaaste #14
1.    Kirja joka muutti elämäsi? Sofi Oksanen: Puhdistus. Kirja vavahdutti todella syvältä. Mikä lopulta määrittelee meille ihmisille, mikä on oikein mikä väärin? Silti jokaisen synkän kohtalon kokeneella on mahdolisuus toivoon ja uuteen alkuun, jos itse uskoo siihen ja on siihen valmis. Elämää ei pidä pelätä.
2.    Kirja joka teki sinut hilpeäksi, kevytmieliseksi, huikentelevaiseksi? Miika Nousiainen: Vadelmavenepakolainen. Voiko utopistisempaa ideaa kirjalle olla: suomalainen mies, joka haluaa olla ruotsalainen! Miten jollakin voi olla näin rikas mielikuvitus...
3.    Kirja jota parhaillaan luet? Katja Kettu: Surujenkerääjä. Eniten luen tällä hetkellä kotimaista nykykirjallisuutta. Nuoret nykykirjailijat kiinnostavat. On helppo tunnistaa oman sukupolven kipukohtia.
4.    Kirja jonka aiot lukea? Alexander McCall Smith: Harhapolkuja savannilla. Kirja odottaa yöpöydällä. Voiko olla ihanampaa, kuin sukeltaa syyssateilla Afrikan lämpöön ja letkeään elämänmenoon!
5.    Kirjan henkilö, jonka haluaisit tavata? Haluaisin tavata McCall Smithin luoman Mma Ramotswen, jolla on perinteinen ruumiinrakenne ja elämä soljuu leppoisasti teenjuonnin lomassa.

Elisa Kivipelto

1 kommentti: