pihlajankevari

pihlajankevari

2.10.2013

Kirjahaaste #10


1.    Kirja joka muutti elämäsi? Väinö Linnan Täällä Pohjantähden alla. Sain teoksen ylioppilaslahjaksi. Se sai minut kiinnostumaan yhteiskunnasta ja herätti palavan halun oikaista yhteiskunnallisia vääryyksiä. Tajusin, että asiat eivät ole yksiselitteisiä.

2.    Kirja joka teki sinut hilpeäksi, kevytmieliseksi, huikentelevaiseksi? Tuomas Kyrön Miniä. Kerta kaikkiaan hykerryttävä kirja. Nautin siitä, että tapahtumat etenevät vääjäämättä tuhoa kohti, ja lopulta paljastuu, että kaikki menikin hyvin. Ehkä miniänä peilaa kirjan päähenkilön kokemuksia omaankin elämään.

3.    Kirja jota parhaillaan luet? Agatha Christien Come, Tell Me How You Live. Dekkarikirjailijan kertomuksia elämästään kaivauksilla Syyriassa ja sen lähialueilla ennen toista maailmansotaa. Hänellä on mainion ironinen tapa nähdä itsensä ja maailma. Kirjassa kuvataan myös arabityöntekijöiden erilaista tapaa katsoa elämää ja myös kuolemaa.

4.    Kirja jonka aiot lukea? Pertti Lassilan Ihmisten asiat. Olen lukenut hänen kirja-arvostelujaan Hesarissa. Mielenkiintoista nähdä, miten hän kirjoittaa.

5.    Kirjan henkilö, jonka haluaisit tavata? Miss Elisabeth Bennett Jane Austenin kirjasta Ylpeys ja ennakkoluulo. Upea itsenäinen nainen aikana, jolloin nainen ei saanut olla itsenäinen. Osasi myös nauraa itselleen.

Päivi Rajamäki
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti