pihlajankevari

pihlajankevari

22.5.2012

Teatterilavalta Lapin taikaan

Kurikan ja Jurvan kirjastoissa on järjestetty senioreille suunnattuja tapahtumia viime syksystä lähtien kuukausittain. Tapahtumat jatkuvat syksyllä, mutta ennen sitä on hyvä hengähtää muistelemaan, mitä kaikkea mukavaa olemme tähän mennessä päässeet kokemaan.

Laura Jurkka
Tapahtumat polkaisi lokakuussa käyntiin näyttelijä Laura Jurkan vierailu. Jurkka kertoili siitä, miten hänen elämänsä muuttui, kun eteen tuli siirtyminen varhaiseläkkeelle teatterityöstä sairauden vuoksi. Eloisan näyttelijän ei ole tarvinnut sortua synkistelyyn tai pelkkään kotona istuskeluun.  Hän jakoi useita arjen vinkkejään: hyvä ateria joka päivä pitää mielen virkeänä, tutuille voi järjestää vaikka avoimen kahvisalongin joka viikko ja hyvien näyttelijöiden lukemista äänikirjoista saa mukavaa seuraa yksinäisiin päiviin.

Marraskuussa järjestimme kirjastopalveluiden esittelyä senioreille kahvittelun lomassa ja samalla kirjastoissa esittäytyi Ensio-projekti (Ensiote ikääntymiseen). Kyseessä on ennaltaehkäisevän työn projekti, jonka myötä lisätään toimintaa, tiedotusta ja uusia liikkumismahdollisuuksia ikäihmisille.

Joulun alla ilmajokelainen murrerunoilija Maire Loppi ilahdutti kuulijoita runoillaan ja elämänläheisillä tarinoillaan.

Pekka Vuorinen ja Voitto Latva-Luopa
Uuden vuoden puolella tapahtumat jatkuivat Kurikan entisen kaupunginjohtajan Pekka Vuorisen esiintymisellä. Vuorinen rohkaisi kuulijoita mm. omatoimimatkailuun ja Facebookin käyttöön - eläkkeelläkin voi rohkeasti hankkia uusia kokemuksia. Esityksen lomassa kuultiin myös laulua Voitto Latva-Luovan säestämänä.

Helmikuun pakkasilla olivat vuorossa terveysvinkit. Lääkäri Jussi Jouppila puhui vakuuttavasti elintapojen merkityksestä sairauksien ehkäisyssä. Jouppilan mukaan perinteiset keinot, etenkin runsas liikunta, mutta myös monipuolinen ruokavalio ja hyvän mielentilan vaaliminen ovat terveyden avaimia.
Vapaaehtoistoiminnan messut


Maaliskuussa kirjastoissa esittäytyivät vapaaehtoistoiminnan yhdistykset. "Messutapahtumassa" tietoa toiminnastaan jakoivat mm. Sydänyhdistys, 4H, seurakunnan diakoniatoiminta ja SPR:n Ystävätoiminta.

Kevät huipentui Lapin luontokuvien ja rauhoittavan musiikin merkeissä. Trubaduuri ja valokuvaaja Rolf Wirtanen loi esityksellään huhtikuiseen lauantaihin seesteisen tunnelman.

Tuhannet kiitokset kaikille tähän mennessä mukana olleille, niin esiintyjille kuin yleisöllekin! Mukavien ja suosittujen tapahtumien myötä tästä on hyvä jatkaa syksyllä.

Paula R

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti