pihlajankevari

pihlajankevari

4.5.2012

Kuppi kahvia ja ePress

Nurinkurinpäivä haastaa perheet Naantalissa
Verkostovesi on toistaiseksi keitettävä Petäjävedellä
Käsilaukut kertovat tarinoita Ylistaron kirjaston näyttelyssä


Näihin ja satoihin muihin ajankohtaisiin uutisiin voi perehtyä tarkemmin ePressissä. EPress on sähköinen sanomalehtipalvelu, josta monet kotimaiset paikallis- ja maakuntalehdet ovat luettavissa heti niiden ilmestyttyä. Lehdet ovat palvelussa täysin samassa muodossa kuin paperisetkin lehdet.

EPressin käyttö on erittäin helppoa. Palveluun pääset pääkirjaston tiedonhakukoneilta tai Jurvan käsikirjaston koneelta. Etusivulta voit valita haluamasi lehden luettavaksi. Auenneelta sivulta löytyvät lukemista helpottavat työkalut, mm. sivunkääntö, zoomaus ja tulostus.

Uutisten seuraamista helpottaa hakutoiminto. Voit hakea uutisia hakusanoilla ja rajata hakua tiettyyn lehteen tai tiettyyn ajankohtaan. Arkistosta löytyvät lehtien numerot 60 päivän ajalta.

Otimme ePressin käyttöön helmikuussa 2012. Palvelu laajentaa kirjastojemme sanomalehtivalikoimaa huomattavasti. Olemme tähän asti pystyneet tilaamaan vain lähialueen paikallislehdet kirjastoihimme. EPressin kautta paikallisuutiset ovat luettavissa nyt koko maan laajuisesti. Hakuominaisuus helpottaa myös oman paikkakunnan uutisten etsimisessä. Ja mikä parasta, jätepaperia ei synny.

Jos et ole vielä tutustunut ePressiin, tule kirjastoon. Opastamme mielellämme sinut alkuun digitaalisten lehtien maailmassa.

- Kirsti -

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti