pihlajankevari

pihlajankevari

1.3.2011

Kun asenne ratkaisee - Be cool


Be cool (2005)

”Mitä sanotaan kaverille jolla on kaksi mustaa silmää? Ei mitään, sillä hänelle on sanottu jo kahdesti.” Vaikka Be cool -leffa onkin jatkoa elokuvalle Get Shorty, se jaksaa kantaa itsensä omana kokonaisuutenaan. Koronkiskurin puuhista yltiöpäisellä tyyneydellä elokuvamaailmaan siirtynyt Chili Palmer (John Travolta) jatkaa urakehitystään musiikkimaailmassa. Kaikkien hyvien elokuvien tavoin tässäkin on mukana hädässä oleva tyttö (Christina Milian), jolle sankari ojentaa auttavan kätensä. Pian kuitenkin selviää, että musabisneksessä eivät päde samat lait kuin elokuvabisneksessä. Mutta asenne ratkaisee!

Mitä genreä leffa sitten kantaa yllään, musiikki, rikos vai komedia? Kaikkea tätä. Upeaa tähtikaartia vilahtelee pää- ja sivuosissa niin elokuvan kuin musiikinkin puolelta. Myös Dwayne ”The Rock” Johnson tekee hauskan ja odottamattoman roolityön kaapin ovesta varovaisesti katsovana henkivartijana. Leffan yhtenä suurena vahvuutena on henkilöhahmojen hauskuus ja se tuppaa naurattamaan vielä jälkeenpäinkin.

Pääosissa hyvän musiikin ja asenteen lisäksi ovat Christina Milian, Danny DeVito, Dwayne Johnson, Harvey Keitel, John Travolta, Uma Thurman, Vince Vaughn.

Arvosanani 4/5

-TimoN-


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti