pihlajankevari

pihlajankevari

8.3.2011

Kevään musiikkikirjojen räväkät uutuudet

Tänä keväänä ilmestyy useampia muusikkoelämäkertoja, jotka eivät jätä lukijaansa kylmäksi.


Dave Mustaine & Joe Layden: Mustaine
Mies, jonka yhtye Megadeth yleisesti luokitellaan "thrashin neljän suuren" joukkoon ja muutoinkin metallin etulinjaan. Mies, joka on siitä huolimatta tilittänyt katkerasti potkujaan aloittelevan Metallica-yhtyeen riveistä melkein 25 vuotta. Ja käynyt muutaman kerran lähellä kuolemaa siinä sivussa. Sivaltavakynäisen sanoittajan tarina on pakko lukea.

Mickey Leigh / Legs McNeil: Veljeni Joey Ramone
Joeyn veljen kirjoittamalta kirjalta voi odottaa uudenlaista syvyyttä rocktoimittaja- tai fanianalyysien sijaan. Ujon punk-ikonin tarina on taatusti odotettu uutuus.

Mick Farren: Gene Vincent - Race with the devil
Puikkotukkakulttuurin alkuperäinen pahis on myös saanut tarinansa kovien kansien väliin. Tästä kirjasta selvinnee se, ettei rock'n rollin pahiksen statusta ole kovin romanttista kantaa.

Rantala, Iiro: Nyt sen voi jo kertoa
Rantala tunnetaan paitsi taitavana jazzmuusikkona, myös mainiona viihdyttäjänä ja huumorintajuisena miehenä. Voimme siis odottaa aivan muuta kuin kuivaa muisteloa. Ensimmäisten arvioiden mukaan Rantala osaakin paitsi naurattaa, myös sanoa mielipiteensä niin kuin se on.
Kouvolan Sanomien arvostelu
Helsingin Sanomien arvostelu

Tarkista Kranneista, joko kirjat ovat lainattavissa!

-Paula R

1 kommentti:

  1. Iiro Rantalan kirja on älyttömän hyvä! Olen lukemassa sivulla 245, ja voisin ahmia sitä vaikka koko tämän sunnuntaipäivän, mutta nyt pitää lähteä lapsen kanssa ulos ja seikkailemaan.

    Kiitos Iirolle loistavasta kirjasta!! Alan välittömästi hankkia vihdoinkin sitä pianoa meidän perheeseen...

    Iiro kirjoittaa - ja varsinkin ajattelee - kuin... conquistador. Itsenäisen ajattelun, luovuuden, ilmaisuvoiman ja liikkumistilan puolesta.

    VastaaPoista