pihlajankevari

pihlajankevari

12.3.2015

Jurvan asiakaskyselyn tuloksia

Kirsti kertoikin jo edellisessä blogikirjoituksessaan pääkirjaston asiakaskyselyn tuloksista ja nyt on vuorossa Jurvan kyselyn tuloksia.

Jurvan kirjaston asiakaskyselyyn vastasi 16 henkilöä: 13 täytti paperilomakkeen ja kolme vastasi netissä.

Ensimmäiseksi kysyimme, puuttuuko kirjaston kokoelmasta jotain ja millaista aineistoa asiakkaat toivoisivat kirjastossa olevan. Moni oli tyytyväinen nykyiseen kokoelmaan ja siihen, että aineistoa saa helposti varattua myös muista kirjastoista, jos sitä ei Jurvasta löydy. Lisää toivottiin mm. fantasiaromaaneja, neulekirjoja, uusimpia talouskirjoja ja teoksia vanhoista esineistä ja antiikista. Toivelistalla oli myös laajempi äänikirjavalikoima ja enemmän isotekstisiä kirjoja.

Kysyimme myös, pitäisikö kirjastossa olla enemmän konsoli- tai lautapelejä. Lähes kaikki vastaajat olivat yhtä mieltä siitä, että he eivät kaipaa kirjastoon lisää pelejä. Yhtä peliä, A-Ö, kuitenkin toivottiin.

Kuten pääkirjaston kyselyssä, myös me halusimme tietää millaisia tapahtumia asiakkaat toivoisivat kirjaston järjestävän. Moni vastaaja toivoi enemmän kirjailijatapaamisia ja kirjojen esittelytapahtumia. Myös erilaiset kirjastossa järjestettävät näyttelyt saivat kannatusta. Pirkko Arstilan vierailua kiiteltiin ja vastaavanlaisia senioritapahtumia toivottiinkin lisää. Muutama vastaaja toivoi jonkinlaista tapahtumaa ja/tai näyttelyä harrastajakirjoittajille, esimerkiksi pop up -tyyppinen runojenkirjoitustapahtuma mainittiin.  Yhtenä toiveena oli saada kirjastoon musiikkiesityksiä. Lapsille toivottiin erilaisia tapahtumia, leikkituokioita ja teatteriesityksiä.  

Draamapurkin Tonttu Henriksson ja kummallinen kenkä -lastenesitys Jurvan kirjastossa.


Lopuksi kysyimme miten kirjaston tulisi parantaa palvelujaan. Suurin osa vastaajista oli tyytyväisiä kirjaston nykyisiin palveluihin ja asiakaspalveluun. Muutamia parannusehdotuksia toki saimme. Kirjaston – tai ainakin lukusalin – lauantaiaukioloa toivottiin. Kirjastoon kaipailtiin myös rauhallisia nurkkauksia, joissa voisi kirjoitella tai lueskella.

Kiitos kaikille kyselyyn vastanneille! Pyrimme jatkossa hyödyntämään saamiamme ideoita ja kehitysehdotuksia mahdollisuuksien mukaan.

Kirjapalkinnot voittaneille ilmoitamme henkilökohtaisesti.  :)


- Noora

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti