pihlajankevari

pihlajankevari

15.12.2014

Mitä luettavaksi, jos tavallinen kirja ei sovi?

Tavallisen painetun kirjan lukeminen ei ole kaikille itsestäänselvyys. Eri tavoin lukemisesteisiä löytyy kaikista ikäryhmistä. Lukeminen voi olla vaikeaa esimerkiksi heikentyneen näön, lukihäiriön, keskittymishäiriön tai muistisairauden vuoksi.

Tämä ei silti tarkoita sitä, etteikö kirjoista ja tarinoista nauttiminen olisi mahdollista. Kirjasto on perinteisesti palvellut lukemisesteisiä asiakkaitaan mm. isotekstisillä- ja selkokirjoilla sekä äänikirjoilla. Valtion erikoiskirjasto Celia tuottaa aineistoja nimenomaan lukemisesteisten käyttöön. Nyt Celian palvelut ovat entistä paremmin saavutettavissa myös yleisten kirjastojen kautta.

Kurikan kirjasto on mukana Kirjasto kaikille -projektissa, jonka myötä Celian asiakkuus on mahdollista saada omassa kirjastossa asioimalla. Äänikirjoja voi kuunnella esim. millä tahansa tietokoneella jossa on internet-yhteys. Kurikan kirjastossa on myös pieni valikoima Celian äänikirjoja cd-rom-levyinä. Celian palvelut on tarkoitettu lukemisesteisille, mutta lääkärin tai terveydenhuollon todistusta ei niiden käyttöön tarvita oman kirjaston kautta asioidessa.

Celian valikoimista löytyy 40 000 äänikirjaa, joten mieleistä kuunneltavaa löytyy varmasti jokaiselle. Ota yhteyttä kirjastoosi, niin pohditaan yhdessä miten sinulle tai läheisellesi löytyy sopivin tapa lukea tai kuunnella kirjaa.

Yhteystiedot:
Kurikan kaupunginkirjasto
Paula Rönni
puh. 06-451 3635
sähköposti muodossa: etunimi.sukunimi@kurikka.fi

-Paula R
Kirjasto kaikille -sivusto

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti