pihlajankevari

pihlajankevari

23.4.2013

Kirjahaaste #11.      Kirja joka muutti elämäsi? Mika Waltarin Sinuhe, egyptiläinen. Tartuin kirjaan 16-vuotiaana en niinkään innosta, vaan ajatuksella, että tämä klassikko on pakko lukea, tykkäsi siitä tai ei. Ensimmäiset sata sivua olivat vaikeita, mutta sen jälkeen tarina imaisi mukaansa ja kirja oli pakko lukea ahmimalla loppuun. Sinuhe on yhä edelleen yksi suosikkikirjoistani.
 
2.      Kirja joka teki sinut hilpeäksi, kevytmieliseksi, huikentelevaiseksi? Onpa vaikea kysymys. Hyvälle tuulelle ja nauramaan minut on saanut todella moni kirja, mutta jotta aivan huikentelevaksi tai kevytmieliseksi, se on jo vaikeampi pala. Valitsen silti Tuomas Kyrön Mielensäpahoittajan. Siitä löytyy nokkelia, oivaltavia ja tarkkanäköisiä huomioita.

3.      Kirja jota parhaillaan luet?  Nyt menee ammattikirjallisuuden puolelle. Janne Seppäsen ja Esa Väliverrosen Mediayhteiskunta on parhaillaan kesken. Lukemiseen on mennyt aikaa, sillä välillä on pitänyt virkistäytyä kevyemmän kirjallisuuden parissa.

4.      Kirja jonka aiot lukea? Näitä on paljon, lukemattomia ja listaan tulee koko ajan lisää kirjoja. En jaksa olla rajoittunut, vaan luen yhtä innolla lasten- ja nuortenkirjoja kuin aikuisten kertomakirjallisuutta. Erityisesti olen jäänyt koukkuun ruotsalaisiin dekkareihin, joten aivan taatusti seuraavaksi luen joko Mari Jungstedtin Hiljaisuuden hinnan tai Anna Janssonin Murhan alkemian. Toisaalta kuulin juuri juttukeikalla, kuinka hieno kirja Per Pettersonin Hevosvarkaat on. Ehkä käyn sittenkin lainaamassa sen.

5.      Kirjan henkilö, jonka haluaisit tavata? Stieg Larssonin Millennium-trilogian Mikael Blomkvistin. Tarvitseeko tätä edes perustella?

Jaana Ala-Lahti
päätoimittaja
I-Mediat Oy / Jurvan Sanomat

Linkeistä pääset verkkopalveluumme katsomaan kirjojen saatavuuden ja tekemään varauksia!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti