pihlajankevari

pihlajankevari

16.4.2013

Kevään lintuhavaintoja
Hyvin varhain viime torstaiaamulla Kurikan keskustassa liikkui ilkivaltaista väkeä. Yhteiskoulun, uimahallin ja kirjaston valvontakameroita, lamppuja ja opasteita rikottiin. Suurinta surua aiheutti kuitenkin se, että kirjaston edessä ollut lintuveistos oli kadonnut.

Tuo lintuveistos on nimeltään Lokki ja se on kurikkalaisen Oiva Lohiluoman tekemä. Veistos on testamenttilahjoitus Kurikan kaupungille ja lahjoittajan toivomuksesta sijoitettu kirjaston eteen. Lohiluoma on hienosti tavoittanut kivelle laskeutuvan lokin liikkeen veistokseen.

Onneksi syylliset saatiin selville valvontakameroiden ansiosta ja lintuveistos takaisin. Lintu odottaa nyt pääsyä takaisin omalle paikalleen. Yksi S-kirjain on edelleen hukassa "Kirjasto" -kyltistä. Jos löydät eksyneen ässän, tuo se meille!

Kirsti

2 kommenttia:

  1. 21.1.14 Ilkka-lehti uutisoi tuon teoksen. Teos on tosiaan Oiva Lohiluoman tekemä ja sen lahjoitti kaupungille Aili Luhtala. Lintu ei taida olla lokki vaan mitä ilmeisimmin jokin tiiralaji todennäköisesti kalatiira. Mielestäni lahjoittajan voisi mainita blogitiedostossanne. P.V.

    VastaaPoista