pihlajankevari

pihlajankevari

2.10.2012

Kun kulttuuri valtasi kirjaston

Syyskuisena viikonloppuna vietettiin Kurikan ensimmäistä kulttuuriviikkoa. Kulttuuriviikko oli näin aluksi kolmipäiväinen. Viikon teemoina olivat kulttuuriyrittäjyys ja interaktiivisuus. Ohjelmatarjonta oli runsas pitäjän eri puolilla. Kirjastot lähtivät täysillä mukaan kulttuuriviikon viettoon.

Pääkirjaston kulttuuriviikon avasi Kurikan oma satumumma Aila Koivula.


Rokkikukkoilua nähtiin illan hämärtyessä. Parhaat kirjavinkit musa- ja bändikirjoista tarjoilivat Jaana Kakkonen ja Matti Karjalainen. Ilta oli jatkoa jo perinteiselle yökirjastolle "tarinat heräävät henkiin".
Ilta jatkui elävällä musiikilla, jota esitti kurikkalainen Harma-bändi. 
Pitopöytä notkui värikästä tarjottavaa. Pieni naposteltava oli tällä kertaa terveellistä. Kasvikset ja hedelmät kattoi pöytään Painovoimaa liikkeellä -hanke.
Kurikan karjalaiset toivat perjantaina pääkirjastoon karjalaisen kulttuurin, kirjallisuuden ja käsitöiden näyttelyn. Elävästä musiikkista, kansantanssiesityksistä ja karjalanpiirakoista saattoi nauttia koko päivän.

Kurikan pelimanneilta sujui niin "Karjalan kunnailla" kuin "Kaksipa poikaa Kurikasta".
Mietaan kansantanssijat esiintyivät vauhdikkaasti. 


Näyttelyssä oli esillä karjalaisia kansallispukuja sekä monenlaista käsityötä.
Kerhohuoneessa saattoi tutustua sukutukimukseen. Kurikan kansalaisopiston sukututkimuspiiriläiset opastivat sukutiedon lähteille.

Lauantaina pääsi tekemään ja kokeilemaan itse. Sanataidepajassa keksittiin juttuja, tarinoita, runoja ja sarjakuvia.

Satu- ja tarinakeramiikkapajassa upotettiin sormet saveen sadun siivittäminen ajatuksin.


Poistokirjat saivat uuden elämän lasten askartelupajassa.


Nämä upeat kirjaveistokset syntyivät poistokirjoista aikuisten kirjataiteilupajassa. Pajat toteutettiin yhteistyössä kansalaisopiston kanssa.
Jurvan kirjastossa tapahtui kulttuuriviikon aikana myös monenlaista. Esillä oli mielenkiintoinen luontokuvanäyttely, sanataidepajassa pidettiin hauskaa ja poistokirjoista syntyi koruja ja sisustusesineitä.

KirstiEi kommentteja:

Lähetä kommentti