pihlajankevari

pihlajankevari

20.9.2012

Perhosen tanssia

kuva lainassa Tiinan blogista
Syksyinen sade ei estänyt tunnelmaa kohoamasta Seinäjoen Rytmikorjaamolla, kun maakunnan kirjasto- ja kirjakauppaväki kokoontui jokasyksyiseen kirjailtaan. Estradille nousi kahdeksan kirjailijaa. Edustettuna oli kirjallinen kenttä aina kauniista kuvakirjoista tiukkaan tietokirjallisuuteen.

Kirjailijoiden joukossa oli myös kurikkalaissyntyinen Tiina Lehtineva, joka otti yleisön iloisella ja positiivisella esiintymisellään. Nuoresta iästään huolimatta Tiina on julkaissut jo kahdeksannen nuortenkirjansa. Uunituore kirja on nimeltään ”Kuin perhosen tanssi”.

Uudessa kirjassaan Tiina on palannut hevosten maailmaan. Hänen kirjansa eivät kuitenkaan ole varsinaisia heppakirjoja. Tallien ja laidunten maailma on vain kehys itse tarinalle. Tiina ei ole halunnut sijoittaa tarinaansa tietylle paikkakunnalle, mutta häntä haastatellut Anssi Orrenmaa oli silti tunnistanut taustalta Kurikan Isokorven maastot.

Tiinan kirjat on kustantanut kristillinen Aikamedia. Uskonnollisen sanoman sijaan Tiinan pyrkimyksenä on madaltaa uskovien ja ei-uskovien nuorten välisiä rajoja. Uskovat nuoret eivät loppujen lopuksi poikkea ”tavallisista” nuorista kovinkaan paljon, vaan hekin kokeilevat monin tavoin omia rajojaan. Ennakkoluulojen murtaminen ja suvaitsevaisuuden sanoma on tärkeä viesti nuortenkirjassa.

Kirjalle on tulossa jatkoa. Toinen osa Reetta-sarjaa on jo tekeillä. Tiina paljasti myös, että hänellä on mielessään muitakin kirjaideoita. Mitä ne ovat - sitä jäämme mielenkiinnolla odottamaan! Toivotan Tiinalle menestystä kirjailijan uralla. On hienoa nähdä, miten nuori nainen toteuttaa unelmaansa!

Seuraa Tiinan blogia
Tutustu Tiinan tuotantoon Krannit.netissä

Kirsti

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti