pihlajankevari

pihlajankevari

1.6.2011

Levylautasella : David Garrett

Viulunsoittaja katkolla.

Vanessa Mae, Linda Lampenius sekä naiskvartetti Bond on saanut pitkätukkaisen miesseuraajan. Hyvät naiset ja herrat: saanko esitellä pahan pojan lookin taakse piiloutuvan viulutaiteilija David Garrettin. Kasvoiltaan Axl Rose nro 2 ja päässä Slashin tavamerkki, silinterihattu mutta kädessä viulu, ei vaikuta allekirjoittaneesta lupaavalta.

Se mitä Vanessa Mae ja Bond-viulukvartetti teki klassiselle musiikille, oli uraa uurtavaa ja kiintoisaa. Herra Garrett on tempaissut viulun tallansa kaikkien aikojen tunnetuimpiin rocksävelien sekaan. Nirvana, Aerosmith, Metallica sekä Paul McCartney saavat fiulupelimannin ottein uuden merkityksen.

Jo pelkästään biisilistan lukeminen sai niskavillani pystyyn mutta vasta levyn kuunteleminen karautti päiväni pilalle. Iso orkesteri taustalla vaikutti todella mahtipontiselta mutta yksi viulu pääosassa vesittää koko touhun. Ainoastaan Live and let die –biisi kuulosti hyvältä, mutta ehkä siitä syystä että se ollaan totuttu kuulemaan ison orkesterin esittämänä. Joitain levyjä ei vaan pitäisi tehdä, tämä on yksi niistä.

-TimoN-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti