pihlajankevari

pihlajankevari

27.4.2015

Novellikoukussa

Lainan päivän asiakaskyselyssä meiltä toivottiin enemmän kirjallisuusaiheisia tapahtumia. Päätimme kokeilla novellikoukkua.

Novellikoukussa neulotaan ja kuunnellaan novelleja. Novellikoukkuja on aiemmin järjestetty ainakin Helsingin, Espoon, Nurmijärven, Kuhmon ja Suomussalmen kirjastoissa. Lukijoina on ollut kirjastojen henkilökuntaa tai kutsuttuja lukijavieraita. Osallistujat ovat tehneet omia käsitöitään tai  hyväntekeväisyyteen.  Meidän yhteistyökumppaniksemme mukaan lähtivät Kurikan Martat.

Kauniina huhtikuisena torstai-iltana kirjastoon saapui kahdeksan kirjallisuuden ja käsityön ystävää. Ensin nautittiin kahvia ja teetä. Kirjaston parhaat nojatuolit oli järjestetty mukavaan piiriin, johon osallistujat istahtivat käsitöineen. Kirjastonhoitaja Paula luki Roope Lipastin ja Tove Janssonin novelleja. Keskustelu novelleista oli vilkasta.


Pyysimme osallistujilta kirjallista palautetta. Tapahtuman ajankohta, tila, ohjelma ja tarjoilu saivat erinomaiset arvioinnit. Saimme mm. seuraavanlaisia kommentteja:
 ”Mukavan rentouttava tunti!”
 ”Paljon meditatiivisempaa kuin äänikirjat”
 ”Ihanaa, kun joku lukee aikuisillekin!”
 ”Hyvä idea, joskus voisi olla musiikkikoukku.”
 ”Lisää tällaista!”

Myönteinen palaute rohkaisee suunnitelemaan jatkoa ensi syksyksi!


Kirsti

1 kommentti: