pihlajankevari

pihlajankevari

25.6.2013

Kirjahaaste #5


Kirjahaasteemme jatkuu. Haasteeseen vastasi jälleen kolme kurikkalaista lukevaa ihmistä. Tässä ensimmäinen vastaus:

1. Kirja joka muutti elämäsi? Jokainen lukemistani kirjoista on muokannut minua antamalla jotakin; tietoa, jännitystä, toisen asemaan eläytymistä ja mitä erilaisimpiin ihmisluonteisiin ja -kohtaloihin tutustumista. Philip Kotleri’n Marketing Management muutti elämääni. Muutamia vuosia sitten päätin testata, sujuisiko opiskelu monien vuosikymmenten jälkeen ja em. kirja oli ensimmäinen luettava ja tentittävä. Kotleri’sta selviytyminen antoi uskoa, että pystyn vielä tässä iässä oppimaan ja omaksumaan uutta, siten sain intoa jatkaa opiskelua ja rupesin ajattelemaan itsestäni ja elämästäni uudella tavalla.

2. Kirja joka teki sinut hilpeäksi, kevytmieliseksi, huikentelevaiseksi? Huikentelevaiseksi kirjallisuus ei ole onnistunut minua tekemään, ainakaan vielä. Hilpeäksi olen tullut ja mieleni on keventynyt monenkin kirjan parissa. Esim. John Steinbeckin Hyvien ihmisten juhla, Ingvar Ambjörnsenin Tiputanssi (Elling) ja Miika Nousiaisen Vadelmavenepakolaisen alku oli hauska.

3. Kirjan jota parhaillaan luet? Parhaillaan lukemani kirja on Irlannista matkamuistoksi ostamani Walter Macken God Made Sunday and other stories. Novellit kuvaavat huumorilla ja liikuttavasti ihmisten arkielämää ja ainaista työntekoa Länsi-Irlannin rannikkomaisemissa.

4. Kirja jonka aiot lukea? Seuraavaksi aion lukea Haruki Murakamin kirjan Mistä puhun kun puhun juoksemisesta. Se on muistelmateos ja kertoo hauskasti Murakamin valmistautumisesta maratonille. Kirja sopii ei-juoksijoille, mutta juoksijoille se on todellinen aarre. Itse aloitin juoksemisen pari vuotta sitten, joten odotan tätä lukukokemusta innokkaana.

5. Kirjan kenkilö jonka haluaisit tavata? Olen tällä hetkellä sillä tuulella, että haluaisin tavata Hyvien ihmisten juhlan tohtorin, Docin, joka on meribiologi. Menisin hänen seurakseen keräämään mereneläviä. Hän oli paikkakuntansa hyväntekijä ja huolehti laitapuolen kulkijoista.

Aino Antila
kauppias
Jurvan Asuste

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti