pihlajankevari

pihlajankevari

25.1.2012

Mukavia muistoja, uusia suunnitelmia

Alkuvuoden kohokohta Kurikan kirjastoissa on Lainan päivä 8.2.2012 ja pääkirjaston uudistettujen tilojen avajaisjuhla. Samalla juhlitaan pääkirjaston kolmeakymmentä vuotta. Lainan päivänä kirjastoissa on kahvitarjoilu, asiakaskysely, poistokirjamyyntiä ja kirjavinkkausta. Päivä huipentuu kaikille avoimeen avajaisjuhlaan. Juhlan ohjelmassa on kirjailijapaneeli, jossa ovat mukana kurikkalaiset kirjailijat Tiina Lehtineva, Heleena Lönnroth ja Eira Pättikangas. Paneelin vetäjänä toimii Reija Iso-Mustajärvi. Lisäksi esiintyvät Ryskööremmi ja Etelä-Pohjanmaan musiikkiopiston oppilaat.


Pääkirjaston kuukauden mittainen remonttisulkeminen laski hieman kirjastonkäyttölukuja Kurikassa viime vuonna. Kokonaislainaus väheni 2,2 % ja kirjastokäynnit 3,7 %. Jurvan kirjastossa lainaus säilyi ennallaan ja kävijämäärä kasvoi 16 %. Jurvan kirjastoauton lainaus lisääntyi 9 % ja Kurikan auton 5 %. Kirjaston verkkopalvelun käyttö lähes kolminkertaistui.

Sulkeminen vähensi eniten tietokirjallisuuden lainausta. Sen sijaan musiikkiäänitteitä lainattiin 17,6 % ja äänikirjoja 8,6 % enemmän kuin edellisenä vuonna. Aikuisten kaunokirjalainat lisääntyivät 1,2 % ja lasten ja nuorten kirjalainat 1,8 %. Aineistoa pystyttiin hankkimaan 3,3 % enemmän kuin edellisenä vuonna. Poistoja tehtiin remontin tieltä ennätysmäärä 11 % kokoelmasta.

Vuoden 2011 aikana Kurikan kaupunginkirjaston tapahtumatarjonta oli runsas. Tapahtumailloissa tutustuttiin Kersti Bergrothin aatemaailmaan, matkattiin Aasiassa, muisteltiin kitaristilegenda Albert Järvistä ja sukellettiin vakoilun saloihin. Lapsia ja nuoria ilahduttivat satutuokiot, sarjakuvatyöpaja, kirjailijavieraat, nukketeatteriesitykset, yökirjasto sekä nallepäivä. Lukupiirit kokoontuivat kuukausittain ja musaklubi aloitti. Senioreille tarjottiin omia tapahtumia, jotka aloitti Laura Jurkan vierailu lokakuussa.

Kirjastoautot juhlistivat merkkivuosiaan Kurikan markkinoilla elokuussa 2011. Kirjastoautotoimintaa on Kurikassa ollut 40 vuotta, Jurvan nykyinen auto on liikennöinyt 20 vuotta ja Kurikan auto 10 vuotta. Uutena palveluna mediapaja tarjosi mahdollisuuden muuntaa vhs-kasetit, lp-levyt ja c-kasetit digitaaliseen muotoon. Yhteistyössä liikuntatoimen kanssa aloitettiin liikuntavälineiden lainaus.

Kirsti

1 kommentti:

  1. Onneksi olkoon jo etukäteen kolmekymppisistä! Itse krjoittelin juuri blogiini muistoja Jurvan kirjastosta:
    http://lonkeropiirakka.blogspot.com/2012/02/rakkauskirje-kirjastolle.html

    VastaaPoista