pihlajankevari

pihlajankevari

28.10.2011

Kirjastotätikokelas vinkkaa

 
Lehtinen, Tuija: Traktori (2007) Tarina yhdeksäsluokkalaisesta Rikistä, joka päättää käyttää osan kesälomastaan ajaakseen perimällään Bertta – traktorilla Kuopioon maatalousnäyttelyyn ja toteuttaa edesmenneen isoenonsa toiveen. Romaani on kirjoitettu humoristisesti ja se on viihdyttävä. Henkilöt käyttävät puhekieltä. Poika kertojana tuo on vaihtelua.




Disney: Nalle Puhin uudet seikkailut Puolen Hehtaarin metsässä (2011) Syksyn uutuuselokuvaan perustuva kuvakirja, jossa mm. paetaan Pahko – hirviötä, etsitään Ihaan häntää ja kärsitään hunajan nälästä. Lämminhenkinen ja vauhdikas tarina kaikille Nalle Puhin ystäville. 


 
St. John, Lauren: Valkoinen kirahvi (2007) Nuortenromaani, joka kertoo Martine – nimisen tytön ja salaperäisen valkoisen kirahvin ystävystymisestä Etelä-Afrikassa, Sawubonan luonnonsuojelualueella. Kirjailija kuvailee Afrikan luontoa hyvin yksityiskohtaisesti ja elävästi, mikä tekee lukukokemuksesta miellyttävän. Valkoinen kirahvi aloittaa neliosaisen sarjan, jonka muut osat ovat nimeltään ”Delfiinien laulu”, ”Viimeinen leopardi” ja ”Elefantin tarina”. Jälkimmäinen romaani ilmestyi tänä syksynä. Suosittelen tätä sarjaa erityisesti Afrikasta kiinnostuneille.


Funke, Cornelia: Mustesydän (2009): Oikea ja fantasiamaailma sekoittuvat houkuttelevalla tavalla tässä nuorille suunnatussa fantasiaromaanissa, mikä saa mielikuvituksen lentämään. Tarinan päähenkilöinä ovat Meggie ja Mo Folchart, jotka yrittävät auttaa tulennielijä Tomusormea palaamaan takaisin kotiin. He joutuvat huimiin seikkailuihin paetessaan ilkeää Capricornia ja hänen joukkojaan. Jos olet joskus miettinyt, millaista olisi seikkailla lukemasi tarinan sivuilla, lue tämä kirja niin saat tietää. Mustesydän on ensimmäinen osa fantasiatrilogiasta, jonka muut osat ovat ”Musteloitsu” ja ”Mustemaailma”. Mustesydämeen pohjautuen on tehty myös elokuva.

 
Kanto, Anneli & Rannela, Terhi: Tähystäjäneito (2011): Sarmatian tähystäjäneito Amaya matkustaa naapurisaari Khalkokselle  hautajaisiin edustaakseen siellä Sarmatiaa. Tähystäjäneito on innoissaan tehtävästään, mutta määränpäässä hänelle selviää, että matkan varsinainen tarkoitus onkin jotain aivan muuta kuin pelkkä edustustehtävä. Hallitsijahuoneen neuvonantaja Miroslav toimii Amayan oppaana ja tutustuttaa hänet saaren elintapoihin. Amaya kokee Khalkoksella paljon uusia asioita, jotka muuttavat hänen elämänsä peruuttamattomasti, yksi niistä on ensirakkaus. Romaani on ensimmäinen osa Kuparisaari – sarjaa ja kirjailijoiden ensimmäinen, menestyksekäs hyppy fantasian maailmaan. 

-  Anna M. -


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti