
Kiivaan pohdintamme johtopäätös:
Ihminen yhdistää musiikin usein elettyihin hetkiin ja muistoihin. Pitäisikö siis ottaa esimerkiksi Beethovenin tuotantoa laukkuun ja lähteä Havaijille. Waikiki Beach on kuulemani mukaan leppoisa paikka. Perille päästyään voisi asettua mukavasti rantatuolille ja ottaa pitkässä lasissa jotain virkistävää juomaa ja asettaa kuulokkeet korville. Näin ollen ympäröivä atmosfääri sekä muutkin kosmiset langat värähtelisivät tavalla, jollaista olisi ilo muistella jälkeenpäin. Beethovenin taidokas sulkakynän jälki alkaisi soljua korviin ja ympäröivä maailmankaikkeus loisi muistolle väistämättömän hyvänolontunteen.
Näin voisin kevein mielin nauttia teoksista jotka kuuluvat ihmiselon kauneimpiin ja ehdottomasti taitavimpien ihmisten tuotoksiin.
Ludvig va

Hyvää syntymäpäivää Ludvig!
”Musiikki vaikuttaa kuulijaansa aina eri tavoin, ja juuri se tekee musiikista, kaikenlaisesta musiikista, tutustumisen arvoista” -minä itte-
-TimoN-
Mä taasen kyynis-depressiivisenä pessimistinä koen klassisen musiikin ilahduttavana ja virkistävänä muovisen jysk-jysk-popin ja ällöpositiivisen asenteen tyrkyttämisen maailmassa. En kaipaa margaritaa Beethovenin seuraksi, en edes niitä pieniä paperisia sateenvarjoja, pelkkä talvi ja hiljaisuus riittävät.
VastaaPoistaKlassisen musiikin ehdottomasti parhain puoli on se, ettei kukaan välispiikkaa hybriksessä ilo, onni ja autuus-propagandaa kappaleiden päälle tai välissä.
-ttt