pihlajankevari

pihlajankevari

16.9.2010

Syksy täynnä tapahtumia

Tulevana syksynä Kurikan ja Jurvan kirjastot houkuttavat entistä monipuolisemmalla ja runsaammalla ohjelmatarjonnalla.

Satutuokiot Kurikan kirjastossa jatkuvat tuttuun tapaan torstaiaamuisin. Lokakuussa vietetään nallepäivää niin Kurikassa kuin Jurvassakin. Syksyn viimeinen satutuokio on tietenkin pikkujoulu.

Marraskuun alussa taikuri Markku Anttila opastaa aloittelevia taikureita. Taikuuden maailmaan on mahdollista sukeltaa sekä Kurikan että Jurvan kirjastossa. Kurssilla tutustutaan erilaisiin taikavälineisiin ja saadaan ohjeita taikomiseen. Yhtenä marraskuun pimeänä iltana vietetään myös yökirjastoa Halloween-tunnelmissa.

Syksyn aikana kirjastot kutsuvat aikuisia kahvi- tai teekupposen ääreen tapaamaan kiinnostavia vierailijoita ja vaihtamaan ajatuksia. ”Tuu föliyhyn” -teemalla kokoonnutaan sekä Kurikan että Jurvan kirjastoissa kerran kuukaudessa syyskuusta alkaen. Ensimmäisen illan vieraana on kirjailija Heleena Lönnroth. Kurikkalaistunut dekkarikirjailija kertoo työstään ja tuotannostaan.

Lokakuun vieraana on runoilija Arto Juurakko, joka tuli tutuksi Haku päällä –tapahtuman rakkausrunokilpailun voittajana vuonna 2007. ”Rakkauren kipunoota pohojalaasittain” on hänen toinen runokokoelmansa. Juurakon runoista voi pohjalaismieskin löytää herkkiä lauseita parisuhteen kiperiin tilanteisiin.

Marraskuussa saapuu vieraaksi runomies Reijo Vähälä. ”Älä elämää pelkää” toiverunotilaisuudessa yleisöllä on mahdollisuus valita esitettävät runot parin sadan runon ja laulun valikoimasta.

Joulun lähestyessä on aika omistaa yksi ilta joulustressin poistolle. Marja-Leena Mäkelä on monen tuntema kirjavinkkari ja sanataideohjaaja Seinäjoelta. Hän esittää humoristisia runoja ja tekstejä eri tekijöiltä. ”Nauretahan yhyres joulustressi pois”.

Kurikan ja Jurvan kirjastoissa on syksyn aikana entistä helpompi poiketa, koska aukioloaikoja on laajennettu. Tiedonhaku, varaukset ja uusinnat onnistuvat ympäri vuorokauden Krannit-kirjastojen yhteisessä, uudistetussa verkkopalvelussa. Sieltä löytyvät myös tarkemmat tiedot aukioloajoista ja tapahtumista.


Kirsti


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti